A HR-esnek vagy egy részlegvezetőnek is sok idejét elviheti, ha a munkavállalók az irodájába mennek szabadságot kérni. Az is sok figyelmet igényel, ha e-mailben kapja az ilyen kéréseket, ráadásul elég egy figyelmen kívül hagyott e-mail és máris egy konfliktusban találhatja magát amiatt, hogy elfelejtett engedélyezni egy szabadságot.

Az XL IDŐ-be ezért beépítettünk egy online kezelhető szabadság engedélyezési megoldást.

A dolgozó saját XL IDŐ felületén kérheti szabadságának kiadását. A HR-es automatikus üzenetei között megjelenik az igény a szabadságra, ő pedig dönthet erről. Az XL IDŐ pedig mindaddig jelzi az el nem bírált szabadságot, amíg a HR-es meg nem adja rá a választ. Amikor kész a válasz, a dolgozó is megkapja a szabadság elbírálás eredményét. Ha a HR-es valamiért elutasító választ ad, akkor módja van indoklást is hozzáfűzni, így a dolgozó nem marad információ nélkül és ha érthető és méltányolható volt a válasz, akkor nem megy azonnal a HR-eshez vitatkozni.

Ha többen is kértek szabadságot, a HR-es akkor sem jön zavarba, mert üzenőfalán mindaddig jelen lesznek, amíg el nem bírálja azokat. Így nem maradhat el, hogy valaki megkapja a szabadság engedélyt vagy az elutasítást. A szabadság igények elbírálása, a jóváhagyás vagy elutasítás igen egyszerű, ezt követően a HR-esnek nem kell e-mailt sem írnia, mert a döntést követően a dolgozó automatikusan megkapja az üzenetet.

XL IDŐ Az Ön HR Asszisztense Online Szabadság Engedélyezés EGYSZERŰEN és KORSZERŰEN
szolgáltatási csomagok részletesen tovább

Kérdése Van?